Morris den 21 december 09

 Hej!

Nu är koncentrationen inriktad på motormonteringen. Det är med det som med att klättra ner för det träd man så lätt klättrade  upp i man måste vara lite extrtra  noga med vad man sätter "fötterna" - o inte hastar då blir det lätt så att man får göra jobbet två gånger och det har väl hänt .

Nej, jag håller inte på med att klättra i träd. Det har varit kolv och vevlagermontering. bultarna ska dras med, om man räknar kpm 4,5 och om man räknar ft-lb 33.
Friktionsmotståndet kändes bra då jag drog runt vevaxeln för hand (en i var ände) I mitt tycke i alla fall.

Att sedan få oljetråget tätt mot motorblocket är något jag tycker man ska ägna extra tid och noggrannhet på,speciellt vid gavlarna där trågpackning och korkremsa möts. Det kan vara på sin plats att knacka ner kulligheterna runt de 14 skruvhålen i trågflänsen. Det är inte heller fel att stryka på flytande packning på packningens båda sidor.

För att kunna bjuda på ett förhoppningsfullt vackert motorljud då (på begäran vid 1500 varv) har jag börjat tillverka en motorbock får se när den kan presenteras. Först ska julbocken göra sin entre.

Dopp i grytan med skinkspad värmt på ässjan kunde väl bli en god jultradition , bara som tips alltså

God Jul o Gott Nytt År /Ola

Morris den 18 december 09

Hej!

Sådärja, Nu börjar det likna något. Vad motorn beträffar i alla fall. Oljepumpen är bytt,men det har jag väl skrivit om? Ventilerna är inslipade, toppen planad(putsad på marmorskiva vilket räckte ) Ventilstjälkarna har fått nya O-ringar, oljekanalerna rensade liksom kylvattenkanalerna.
Till målningen av motorn hittade jag en värmetålig färg avsedd för båtmotorer tyvärr något för ljus (inte överensstämmande med provrutan utanpå burken,men den fick duga. Kanske man borde välja fackhandeln  stället för,som jag gjorde, lågprisvaruhus åtminstone vad färg beträffar.

Ola hälsar och önskar en God Jul och ett Gott Nytt skruvarår 2010, Solen lyser på ett härligt nytt vitt snötäcke Så kom vintern äntligen till Skåne (På gott och ont kanske man skulle säga)

RSS 2.0