Morris den 19 april 2011

Aj,Aj, inget Morrisjobb idag heller. Det är inte en arkeologisk utgrävning jag håller på med. Om allt går planenligt så blir det en trädgårdsdamm. Efter bara 20 cm matjord lyste blåleran - kompakt och fin - om man nu gillar blålera. Hur som helst så blir det ett kompakt och bra underlag för en damm. Någon träning på gym med roddmaskiner o.dyl. behövs verkligen inte här. Tror ta mej fanken om inte blåleran är tung som ... ja, men tung är den i alla fall.

Olas Morris den 10 April 2011  Hej, Nu börjar det faktiskt likna nå´nting för det kan väl inte vara en synvilla. Folk överallt till och med utan bylsiga jackor. Ja, det är våren, ja det är våren............... etc. Ja det var nästan så man brast ut i vad det kunde blivit - aptoner kanske.!?  Potatisen blev under dagen satta och i växthuset skymtade jag stundom hustrun. Men för katten! Hade solen ingen inverkan på lusten att göra n´åt "vettigt" Jodå! Lilla Morris fick se dagens sol och ljus-jajamen.  Stående där i vårljuset visade karossen upp (avslöjade) en del skavanker tidigare kända och även okända. Men som jag sagt så blir det utomhusspackling och slipning. Många flera sådana dagar,tack! Garaget blev faktiskt också städat. Man känner sig lite duktig.

Olas Morris den 1 April 2011


Hej, Fortfarande för kallt och fuktigt så Morris får vänta på att smaka på vårvärmen. Det blir istället en fortsättning på Mpnark-Jawan (356:an) Det är ramen som nu får rengöring och slipning. Jag tänker inte blästra den. Det skulle bli att överarbeta det hela. Det brukar bli riktigt bra med en noggrann slipning, putsning och grundning,putsning före färdiglackeringen. Det är ju faktiskt en "vid sidan av vägen hoj" och då kan man ju vänta sig lite skråmor här och var. Utställningshojar tar man ju inte ut i skogen och beträffande dem kan man få vara hur noga man vill med finishen. Idag har det blivit en översyn av styrlagren. De har klarat sig bra så med rengöring och nytt fett blir det bra eller som en gammal kollega uttryckte det : tjoddeplaskens!! Hälsningar/Ola

RSS 2.0