Morris den 30 juli09

I går skrev jag i nästan lyriska ordalag om hur fint motorn  spann under några korta stunder, men idag är det annat ljud i skällan - Lite Oljud från vevlagren gör att jag kommer att lyfta ur motorn och göra en ordentlig över syn och därefter nödvändig reparation förstås. Oljetrycket var heller inte mycket att skryta med - kanske oljepumpen - vem vet - vi får se

Hälsningar /Ola                                               Morris den 29 juli 09

Hej Morrisvänner!

Idag gjorde jag allvar av startförsöket av motorn. Letade fram startnyckeln,satte den i låset,vred på den och minsann tändes inte en liten röd lampa i nnanför hastighetsmätarglaset. Startkontakten hade naturligtvis hängt sig, men med lite rostoljafick jag loss den. med hjälp av min svåger utrustad med en kopp bensin  var jag så färdig att dra i startknappen och se på fanken eller rättare sagt hör på den så startade motorn och nog tyckte jag att det lät som den där porlande sommarbäcken.
det var det hela för idag. Hoppas fortsättningen blir lika positiv skriver Ola i Skåne.

Morris den 27 juli 09

Hej!
Idag var det meningen att jag skulle provstarta motorn . Skulle den slamra eller  skulle den låta som en porlade sommarbäck. Men det blev ingen provstartning - Jag fick tillräckligt med jobb för att få ordning på strömfördelaren och att fixa en ny tändspole.Jag moterade ur bensintanken för att göra den ren utvändigt och inte minst invändigt. Den var förbluffande 
fin invändigt. Till o med metallen lyste blank och fin. Tankarmaturen fattas så den åker upp på önskelistan.

Morris 25 juli 09

Förgasaren var totalt hopbeckad så den fick genomgå en ordentlig rengöring och från en extra förgasare kunde jag ta de delar som var dåliga (slitna och trasiga) en del nya packningar satte jag också dit.Så blev motorblocket genomspolat. Det visade sig att det inte var så geggigt som det först verkade.
I morgon blir det dags att ta i tu med strömfördelaren. Det hoppas jag kunna berätta om då Väl mött /Ola
Morris den 23 juli 09

Har haft problem med min kamera några dagar så tills jag får den att funka igen får det bli några rader enbart. Vem vill förresten se ett gammalt innertak liggande i dess bedrövelse på ett garagegolv. 

Jag har tänkt att göra ett startförsök endera dagen, men först måste jag se över förgasaren (SU-typ som bekant).Det är chokereglaget som fastnat  .Det får väl bli en allmän översyn av den. dessutom ska fördelaren och tändspolen monteras.
Har ingen aning om de är OK,men det bli väl att hoppas. Hur det går med detta och spolningen av blocket återkommer jag till. Vid sidan av Morrisjobbet går jag och hustrun på snigelsafari om kvällarna.Dessa 2spanska invandrare har invaderat trädgården, men med sax och järnsulfat går det hjälpligt att hålla efter dem.

Ha det och väl mött nästa gång/Ola

Morris den 21 juli 09


Så var det dags för några rader igen.
Innertaket ser  ganska bedrövligt ut och måste bytas. Mössen som hållit till under taket har säkert haft en ganska trygg plats där de ostört kunnat vila,sova och föröka sig . Gummilisterna runt rutorna måste också bytas de är av ålderdom ganska gistna. Innan jag tar ut dem ska jag kolla om jag kan få fatt i sådana.Jag tror att det går.Det är många gamla rutor som sitter med sådana profillister.

Morris den 20 juli 09

Hej igen!

Idag var det meningen att jag skulle ta ut hr. Morris, för att spola igenom kylsystemet, men tyvärr har det regnat från och till hela dagen och jag vill inte ha in en massa fukt i diverse skarvar.  ROSTEN-ROSTEN! Ja, det är vår ständige fiende. Jag skruvade ur termostathuset och fann att slanganslutningen nästan hade eroderat bort. Skickar en bild på den lilla manicken i morgan.Det blir en av de saker jag får försöka skaffa. I stället för Morrisjobb blev det i stället lite trädgårdsjobb .GRÄVNING,GRÄVNING--Sånt ska också göras och resultatet glädjer inte bara mig själv.
Kommer igen i morgon-Hej tills dess

Morris den 19 juli 2009

Igår fick jag ihop en fungerande av 3 halvdåliga generatorer, och idag har jag provmonterat den, och med en 2 mm:s bricka mellan det ena generatorörat och fästet på motorblocket  och efter att ha svarvat av generatorns fläkthjulshals 5 mm passade den modifierade generatorn och remhjulen kom fint i linje med varandra. Jag provade generatorn genom att "köra den som en motor" och så långt fungerar den - om de gör det så brukar de även kunna ge ström.

mera i morgon,hoppas jag Hej tills dess  .
Morris den 18 juli 09

Hej sen sist!

När jag övertog bilen och skickade in registreringsbeviset ,iskrivet för ägarbyte,fick jag en liten överraskning - BILEN
EXISTERADE INTE med sitt gamla nummer. Detta hade en Volvo i Småland fått. Sånt här kan hända när man avställer en bil utan att sedan betala registerhållningsavgiften  (blyga 35:-.

För att få reda på det ursprungliga regnumret fick jag lov att ringa ett fordonsarkiv i Norrland någonstans,har tyvärr inte sparat adressen dit (men den kan man få från transportstyrelsen). Har man tur så finns regnumret sparat i detta Norrlandsarkiv.  Med regnumret på fickan kunde jag ringa till Landsarkivet i Lund eftersom jag visste att bilen rullat i Skåne.Redan efter några dagar hade jag fått kopia på det ursprungliga regbeviset utfärdat i L län.
När det blir aktuellt skickar jag in det tillsammans med ansökan om ursprungskontroll. Detta kostar 500:- Blanketter beställer jag från transportstyrelsen(gamla vägverket.. Något praktiskt från dagen? Ja, av tre gamla generatorer fick jag ihop en fungerande. Mera i morgon- hoppas det blir med bilder. En bild säger som sagt mer än tusen ord Hej! o godnatt

Morris den 17 juli 09

Hej, idag har det inte hänt särskilt mycket. Dock har dörrarna och bagageluckan tagits av för att underlätta kollen av "den gamle. Plåten är faktiskt i bra skick. vissa partier är rostlagade sedan kanske 15-20 år tillbaka så de ställena behöver en extra koll.Härefter ska jag göra upp en arbetsordning - alltså i vilken ordning ska jag ta det hela!? Jag bifogar fleera bilder nästa gång som jag hoppas blir i morgon. hej tills dess!

MORRIS

Hej den 16:de Idag lyfte jag av motorhuven för att komma åt motorrummet lite bättre för ytterligare undersökning av det synbara så att säga. En av de tre FROSTPLUGGARNA på kamsidan hade tryckts ut och därvid fyllt sin funktion då någon någon vinter glömt att blanda i glykol eller att tömt kylsystemet på vätska. Nästa åtgärd blir nu att spola systemet och kolla så inte blocket spruckit (utåt eller än värre inåt. Men detta sover vi på och tar nya tag i morgon må farhågorna komma på skam. Nytt från garaget följer i morgon. 

Ps: Är ni inte långt från Billinge i Skåne och dessutom tycker om spedekaga (spettekaka) och rosor så titta in på FRICKS 
Spettekakebageri/ Väl mött som sagt i morgon den 17:de

motorrummet som det ser ut idag


Fler foton


Morris minor kommer hemEfter 20 års i doktorns lada flyttar Morris hem till mig i "Tegelhus". Jag har tvättat av den och sett över den.   

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0